„INVL Technology“ valdomos bendrovės kurs kibernetinės saugos incidentų tyrimo laboratoriją Bangladeše

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ valdomas Šiaurės Europos bendrovių „NorwayRegisters Development“ AS (NRD AS) beiUAB BAIP konsorciumas pasirašė programinės ir techninės įrangos tiekimo bei diegimo sutartį su Bangladešo skaitmenizavimo taryba. Bendrovės Bangladeše kurs kibernetinės saugos incidentų tyrimo tarnybos (CIRT) laboratoriją. Technologijas projektui įgyvendinti tieks specializuota kibernetinės gynybos įmonė NRD CS. Laboratorijos kūrimą finansuoja Pasaulio bankas, pagal Bangladešo skaitmenizavimo tarybos projektą „IRT panaudojimas augimui, užimtumui ir valdymui“.

Sukurtą laboratoriją incidentams tirti naudos Bangladešo e. Vyriausybės kibernetinės saugos incidentų tyrimo tarnyba („BGD E-GOV CIRT“). Laboratorija taip pat veiks kaip platforma, skirta su partneriais dalintis žvalgybine informacijaapie grėsmes, bei demonstracinė zona, skirta kibernetinės gynybos technologijų ir jų panaudojimo scenarijams pristatyti. Be to, ji sustiprins tarnybos galimybes ir padidins jos veiklos automatizaciją, padėsBGD E-GOV CIRT atlikti savo funkcijas bei leis teikti CIRT paslaugas remiantis pasaulinės organizacijos FIRST metodika „FIRST CSIRT Services Framework“. Projektas taip pat prisidės prie Bangladešo kibernetinės erdvės saugumo stiprinimo ir sąlygų gerinimo plėtojant saugias e. paslaugas ir e. verslus šalyje.

„BGD e-GOV CIRT“ buvo įkurta Bangladešo skaitmenizavimo taryboje padedant NRD AS ir NRD CS komandai prieš kiek daugiau nei metus. Ši tarnyba remia Bangladešo vyriausybės organizacijų veiklą efektyviai valdydama kibernetinio saugumo incidentus, galinčius turėti įtakos jų informacinės infrastruktūros bei skaitmeninių resursų konfidencialumui, integralumui ir pasiekiamumui.

Projekto metu BAIP, NRD AS ir NRD CS įmonių komanda diegs bei integruoskibernetinės saugos incidentų tyrimo laboratorijos technologijas irpaslaugas, dokumentuos procesus bei vykdys mokymus.

Saugi infrastruktūra leis laboratorijos tyrimų rezultatais dalintis su platesne šalies kibernetinės saugos specialistų bendruomene, akademine bendruomene, mokslininkais ir tyrėjais, dirbančiais skirtingose vietose.

—–
UAB BAIP – profesionali kritinės IT infrastruktūros paslaugų bendrovė, kurios veikla apima IT infrastruktūros strategijos ir architektūros sprendimus, jiems įgyvendinti reikalingos programinės bei kompiuterinės įrangos tiekimą, IT saugos bei kritinės IT infrastruktūros aptarnavimo paslaugas.
„NorwayRegisters Development“ AS (NRD AS) yra „NRD įmonių“ valdanti bendrovė bei grupės teisinių, konsultacinių, ir projektų valdymo žinių centras. Bendrovė registruota Sandvikoje, Norvegijoje. „NRD įmonės“ yra globaliai veikianti informacinių technologijų ir konsultacinių įmonių grupė, kuri specializuojasi viešojo sektoriaus valdyme bei skaitmeninės ekonomikos infrastruktūros vystyme.
UAB NRD CS yra technologinių kibernetinės gynybos konsultacijų, reagavimo į saugos incidentus bei taikomųjų mokslinių tyrimų įmonė, teikianti paslaugas specializuotų viešojo sektoriaus paslaugų, finansų sektoriui bei organizacijoms, valdančioms ir tvarkančioms slaptus duomenis bei didelio jautrumo informaciją.
Visos bendrovės yra valdomos „Nasdaq Vilnius“ listinguojamos investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės UTIB „INVL Technology”, kurios įmonės veikia klasterio pagrindu ir įgyvendino projektus daugiau kaip 50-yje pasaulio šalių.
Bangladešo skaitmenizavimo taryba (BCC) yra institucija, veikianti prie Bangladešo vyriausybės Pašto, Telekomunikacijų ir informacinių technologijų ministerijos. Pagrindinės jos veiklos kryptys apima su IRT susijusios veiklos skatinimą ir paramą, nacionalinės IRT strategijos ir politikos formavimą, standartų ir specifikacijų IRT įrankiams vyriausybinėse organizacijose kūrimą, atsižvelgiant į jų būtinumą, bei žmogiškųjų išteklių IRT sektoriuje vystymą.

Add a Comment