„Avedus” atidaro tinklo saugumo laboratoriją

UAB „Avedus”, viena informacinių tinklų saugumo lyderių Lietuvoje, nuo šių metų kovo 1 dienos atidaro „CyberStation” laboratoriją, kurioje galima nemokamai išbandyti ir palyginti įvairius tinklo saugumo sprendimus, sudalyvauti tiksliniuose seminaruose bei aktyviai prisidėti prie Lietuvos kibernetinio saugumo specialistų bendruomenės kūrimo.

Pagrindinis „CyberStation” laboratorijos tikslas – suburti įvairių organizacijų tinklo saugumo specialistus suteikiant jiems galimybę išbandyti bei palyginti skirtingus tinklo saugumo sprendimus, kelti profesinę kompetenciją. Tokiu būdu siekiama padėti Lietuvos organizacijoms užtikrinti duomenų ir tinklo saugumą bei tuo pačiu pasiruošti Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (angl. General Data Protection Regulation, GDPR) reikalavimams, kurie įsigalioja jau nuo šių metų gegužės mėnesio.

Vilma Škarnulytė, tinklo saugumo ekspertė ir UAB „Avedus” generalinė direktorė, tiki, kad Lietuva gali tapti ES lydere kibernetinio saugumo srityje, ir trumpiausias kelias – kryptingai investuoti į specialistų kompetenciją, skatinti tarpusavio bendradarbiavimą.

„Manau, kad atėjo laikas vienyti specialistų pajėgas, dalintis žiniomis bei plačiai skleisti gerąsias kibernetinio saugumo praktikas. Šiai dienai žmogus vis dar tebėra silpniausia duomenų saugumo užtikrinimo grandis, todėl norime kurti šios srities specialistų bendruomenę ir skatinti tarpusavio žinių pasidalinimą, tuo labiau, kad kiekvienas savo darbo vietoje sprendžiame panašius kibernetinio saugumo iššūkius”, – apie „CyberStation” idėją dalinasi V. Škarnulytė.

UAB „Avedus” įmonės viduje kasmet išbando daugiau nei 30 naujų tinklo ir duomenų saugumo sprendimų, kas iš esmės yra neįkainojamas resursų šaltinis ir kitoms Lietuvos įmonėms ar organizacijoms.

Pasak V. Škarnulytės, „CyberStation” galėtų būti žingsnis link Lietuvos lyderystės kibernetinio saugumo srityje. Pradedant nuo kovo 1 dienos iki šių metų gegužės 31 dienos „CyberStation” laboratorijoje yra numatyti šeši atskiri kibernetinio saugumo praktiniai seminarai, kurių temos skirtos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento ir  Kibernetinio saugumo įstatymo reikalavimams užtikrinti.

Praktiniai seminarai kiekvienu atveju yra pritaikomi įmonės ar organizacijos tinklo ir duomenų saugumo užtikrinimo poreikiams. „CyberStation“ laboratorijos dalyviai galės patys palyginti tinklo ir duomenų saugumo priemones, dalyvauti diskusijose koks sprendimas yra optimaliausias organizacijai technine prasme.

Temos apžvelgia visas įmonės IT ūkio dalis bei aktualijas: perimetro apsauga, darbo vietų ir mobilių įrenginių apsauga,  vartotojų valdymas ir autorizavimas, tinklo stebėjimas ir analizė, viešai prieinamų resursų apsauga,  duomenų nutekėjimo ar vagysčių prevencija.

Daugiau informacijos ir visos „CyberStation“ naujienos bei diskusijos bus talpinamos specialiai sukurtoje „CyberStation“ grupėje Linkedin kanale.

Pranešimą paskelbė : Inesa Semionova, UAB „Avedus”