ESO atnaujina išmaniosios apskaitos konkurso pirkimo sąlygas

„Energijos skirstymo operatorius“, siekdamas efektyviai valdyti investicijas, vadovaudamasis viešųjų pirkimų reikalavimais, galutinai atnaujino išmaniosios apskaitos infrastruktūros pirkimo sąlygas ir nuo birželio 6 d. skelbia naują tiekėjų kvalifikacinės atrankos procedūrą. 

Pirkimo sąlygose atnaujinta pirkimo apimtis ir su tuo susiję kvalifikacijos reikalavimai, todėl tiekėjai konkurse gali dalyvauti su dar aiškesnėmis ir jau galutinėmis sąlygomis. Pasirinkus nuoseklesnį, pagal suvartojimą skaidomą diegimo scenarijų, konkurso dalyviams šiame etape reikės pasirūpinti apie 1,2 mln. vnt. išmaniųjų skaitiklių poreikiu. 

ESO atnaujindamas pirkimo sąlygas siekia maksimalios naudos gyventojams ir kuo mažesnio efekto elektros energijos tarifui. Ekspertų skaičiavimais, projektą pradedant nuo daugiausiai elektros naudojančių klientų, išmanieji skaitikliai, jau pirmajame etape, per nuotolį apskaitys apie 90 % visos Lietuvoje naudojamos elektros. Toks sprendimas kartu leis pasiekti iš esmės visas ekonomines ir socialines naudas bei sumažins pirminių investicijų apimtį apie 50-70 mln. eurų.  

Pirkimo konkurso atnaujinimas neturės jokios įtakos anksčiau suplanuotam išmaniųjų skaitiklių diegimo grafikui. Kaip jau skelbta, išmaniųjų skaitiklių diegimą planuojama pradėti 2020 m. IV ketvirtį ir užbaigti iki 2023 m. pabaigos. 

Derinant projekto investicijas ir toliau bendradarbiaujama su suinteresuotomis šalimis – Energetikos ministerija, Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

Pranešimą paskelbė: Tomas Kavaliauskas, AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO)