Kaip išsirinkti tinkamą antivirusinę programą savo kompiuteriui?

Gerą antivirusinę programą nėra paprasta išsirinkti. Yra tiek daug galimybių, jog natūraliai iškyla klausimas nuo ko pradėti ir kaip pasirinkti? Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra antivirusinė programa, kokios yra jos funkcijos, taip pat į ką atkreipti dėmesį renkantis.

Kas yra antivirusinė programa ir kodėl svarbu ją naudoti?

Antivirusinė programa yra programinė įranga, blokuojanti virusus ir neleidžianti kitoms kenkėjiškoms programoms patekti į išmanųjį įrenginį.

Gera antivirusinė priemonė yra būtina. Ji sumažina laiką, per kurį turi būti įjungtas žalos valdymo rėžimas, kad būtų išvengta visų pavojų, kuriuos gali suketi sėkminga kenkėjiškų programų ataka.

Prieš pradedant ieškoti geriausios antivirusinės programos, reikėtų peržvelgti pasiūlymus ir kiekvienos programos ypatumus internete, pavyzdžiui, https://www.distributor.lt/antivirusines-programos/categories.aspx?CatID=3651 O dabar pažvelkime, kaip tiksliai veikia ši įranga.

Kaip veikia antivirusinė programinė įranga? Ir į ką reikėtų atsižvelgti prieš ją pasirenkant?

  • Virusų nuskaitymas ir jų blokavimas

Iš esmės, prieš atidarant bet kokią naują programą, antivirusinė sistema ją reaktyviai nuskaito ir patikrina, ar faile nėra jokių pavojų.

Visas šis procesas vyksta fone, o nuskaitytas failas ar programa atsidaro tik tada, kai antivirusinė sistema baigia nuskaitymo procesą.

Ko ieškoti: Idealiu atveju skaitytuvas turi turėti labai aukštą aptikimo bei blokavimo greitį.

  • Žinomų kenkėjiškų programų duomenų bazė

Nuskaitymai negali būti veiksmingi, jei programa nežino, ko ieško. Štai kodėl kiekvienoje antivirusinėje programoje yra žinomų kenkėjiškų programų duomenų bazė ir kiekvienas nuskaitytas failas lyginamas su duomenų bazės turiniu.

Ko ieškoti: dažnas antivirusinės programos duomenų bazės atnaujinimas

  • Automatiniai atnaujinimai

Gera programinė įranga turi automatiškai atsinaujinti, kad būtų pašalintos naujai atsirandančios galimos grėsmės.

Ko ieškoti: automatinis, greitas atnaujinimas