Kokį Apple iPad rinktis 2022-aisiais?

Turėtų būti paprasta pirkti iPad – tiesiog pirk naujausią, tiesa? Deja. Apple parduoda kelis skirtingus iPad modelius ir visi turi savų privalumų. Kadangi visi prietaisai atrodo daugmaž vienodai, svarbu žinoti, ką perkate ir kokia to vertė. Šis pasirinkimo gidas apžvelgia geriausius šiuo metu parduodamus iPad modelius ir jų skirtumus.

Kad ir kurį iPad modelį turėtumėte, susidūrus su gedimu, kreiptis dėl remonto galite toliau esančia nuoroda: https://phonefix.lt/apple-ipad-remontas/.

Tinkamiausias daugumai žmonių (2021, 9 kartos modelis)

9-os kartos modelis tinkamas daugeliui ir yra labiausiai prieinamos kainos. Jo forma ir dydis niekuo nesiskiria, todėl turimi aksesuarai vis dar veiks, taip pat ir 1-os kartos Apple pieštukas ir Smart klaviatūra. Planšetė tebeturi Home mygtuką ir 10.2 colio ekraną supantį storą rėmelį.

iPhone 11 debiutavęs A13 bioninis lustas nežymiai padidina našumą, tačiau kitos naujos funkcijos buvo labai lauktos. Vidinė atmintis išaugo nuo 32 iki 64 GB. Ekranas dabar turi True Tone funkciją, pritaikančią apšvietimo temperatūrą prie natūralios šviesos išorėje. Bet įspūdingiausias pokytis – priekinės kameros kokybė išaugusi nuo siaubingų 1.2 megapikselių, iki 12. Taip pat palaiko Center Stage funkciją, vaizdo skambučių metu išlaikančią jus kameros centre. Tačiau kameros padėtis vis dar išliko nepatogi.

Tai vienintelis iPad modelis, neturintis laminuoto ekrano – tarp ekrano ir stiklo lieka tarpas, todėl jaučiamas mažesnis jautrumas, ypač naudojant pieštuką.

Patogiausias pasiimti su savimi (Apple iPad Mini, 2021, 6-os kartos)

Kitaip nei 9-os kartos Apple iPad, iPad Mini atrodo visiškai kitaip, nei kiti iPad Mini modeliai. 2021-ųjų metų naujiena atkartoja iPad Pro dizainą, plonesniais rėmeliais, supančiais 8.3 colių ekraną. Šis modelis mažesnis nei jo pirmtakas, todėl tampa patogiausiu nešiojamu modeliu. Nebeteko Home mygtuko, tačiau ir neįgijo Face ID. Kaip ir iPad Air – Touch ID perkeltas į Sleep/Wake mygtuką. Šis modelis taip pat palaiko 5G ryšį ir, geriausia, USB-C krovimo jungtį, todėl galite krauti planšetę Macbook krovikliu bei pajungti kitus aksesuarus.

Su naujausiu A15 bioniniu lustu šis iPad pajėgus bet kurios intensyvios aplikacijos ar žaidimo naudojimui. Priekinė ir užpakalinė kameros patobulintos (Central Stage asmenukių kameroje), antros kartos Apple pieštuko palaikymas – lazdelė magnetiškai prisitvirtina prie šono ir tuo pačiu metu kraunasi.

Tinkamiausias darbui (Apple iPad Air, 2020 4-os kartos)

Ketvirtos kartos Apple iPad Air – ne prastesnis nei iPad Pro. Jame įdiegtas A14 bioninis lustas, kaip ir iPhone 12 telefono modelyje, todėl toks pat greitas ir turi tokias pačias eksploatacines savybes, kaip ir iPad Pro. Netgi išvaizda ta pati – tolygūs, ploni rėmeliai ir 10.9 colių ekranas. Dėl savo dydžio tai tinkamas įrenginys darbui ar mokslams. Viduje rasite tas pačias funkcijas, taip pat ir antros kartos Apple pieštuką, kuris automatiškai prisitvirtina prie šono ir kraunasi, ir galiausiai, USB-C jungtis.