Metas atskleisti statybos technologijų potencialą Lietuvoje

Statybų technologijos – contech – sparčiai auga šalyse, kur pats sektorius nestokoja ambicijų inovuotis, kur jam skiriamas valstybės ir mokslo institucijų dėmesys ir kuriama bendradarbiavimo platforma, padedanti statybų bendrovėms  ir technologijų startuoliams pažinti vieniems kitus.

Šių metų balandžio 29 d. Vilniuje organizuojama konferencija „Contech Lithuania: What’s The Future“, kurioje bus kalbama apie skaitmeninę statybos sektoriaus transformaciją, naujausias inžinerines technologijas, modulinę statybą. Tikimasi, kad šis contech skirtas renginys taps atspirties tašku tinklaveikos ir bendradarbiavimo sprendimų vystymui Lietuvoje.

Konferencija ir diskusija vyks „Radisson Blu Hotel Lietuva“ (Konstitucijos pr. 20, Vilnius). Konferencijoje „Contech Lithuania: What’s The Future“ visų pirma laukiami statybų, skaitmeninių technologijų ir gamybos sektorių dalyviai, kurie contech laiko būdu lyderiauti šiandieninėje statybos rinkoje.

Renginyje dalyvaus skaitmeninio kartografavimo, robotikos, automatizuotos statybinių konstrukcijų gamybos, dirbtiniu intelektu paremto projektavimo, BIM, duomenų valdymo ir kt. sričių ekspertai. Konferenciją atidarysiantis ekonomistas Žygimantas Mauricas kalbės apie statybų sektoriui dabar taip aktualų kainų augimą. Pagrindiniai pranešėjai pateiks įžvalgų apie statybos ir inžinerines technologijas Lietuvoje, Estijoje, Švedijoje ir Suomijoje. Konkretūs pavyzdžiai iš ekspertų profesinės praktikos atskleis, kaip skaitmeninimas, automatizavimas ir kitos išmaniosios statybos technologijos keičia tradicinius procesus.

„Manau, kad vienas pagrindinių contech elementų yra mokymasis iš kolegų. Konferencija – tai neutrali platforma dalytis ir gauti žinių, susijusių su statybomis. Juk gvildenami klausimai, turintys įtakos visoms statybos projektų valdymo grandims ir dalyviams. Pranešėjai ir klausytojai – savo srities ekspertai – kuria vaisingą dirvą įtraukiančioms diskusijoms, dinamiškiems pristatymams ir atradimams statybų srityje, nuo švietimo iki projektų valdymo, ir daug daugiau“, – sako Sampo Pilli-Sihvola, “Peikko” vyresnysis vadovas ir vienas iš konferencijos „Contech Lithuania: What’s The Future“ pranešėjų.

Konferencijoje svarstysime apie contech potencialą Lietuvoje, vertinsime besikuriančios contech ekosistemos stipriąsias ir silpnąsias puses. Panaši interaktyvi diskusija, moderuojama profesionalo, kas mėnesį vyks naujoje socialinėje platformoje, skirtoje contech bendruomenei contechlithuania.lt. Viliamės, kad vienoje vietoje suburti novatoriai ir verslo lyderiai įgalins statybos sektoriaus kaitą, kuri jau vyksta Europoje ir visame pasaulyje.

Apie contech

Pasitelkus išmaniąsias technologijas statybose, analizuojami didieji duomenys, statybų projektai valdomi internetu ir prieinami realiuoju laiku visais veiklos etapais. Procesai tampa efektyvesni ir patogesni.

Inovatyvi statyba naudinga ir architektūrai, nes tobulina statybines medžiagas ir procesus. Be to, contech pavyzdžiai – tokie kaip 3D spausdinimas, moduliniai pastatai ar mediniai dangoraižiai – atitinka Europos klimato ar socialines iniciatyvas, nes mažina statybinių atliekų kiekį, kuria mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetančius pastatus, daro būstą prieinamesnį visuomenei. Inovacijos daro statybų sektorių lankstesnį, ekologiškesnį ir pažangesnį.

Daugiau informacijos apie renginį: www.sa.lt/contech, bilietai parduodami čia.

Pranešimą paskelbė: Lina Svaldenienė, SA.LT projektai VšĮ