Pokyčiai „Metasite“: bendrovei Lietuvoje vadovaus Aurelijus Norkūnas, atnaujinta visa vadovų komanda

Globaliems finansų sektoriaus klientams IT sprendimus kurianti skaitmeninių technologijų bendrovė „Metasite“ 2022 metų pirmąjį pusmetį apyvartą augino 42 proc., palyginti tuo pačiu laikotarpiu pernai, ir pasiekė 2,7 mln. eurų. Nestabdomos didžiųjų klientų investicijos į IT sektorių leidžia „Metasite“ planuoti augimą ir 2023 metais, atsižvelgdama į tai, bendrovė atnaujino ir sustiprino savo vadovų komandą.

„Metasite“ direktoriaus pareigas pradėjo eiti Aurelijus Norkūnas, anksčiau vadovavęs kelioms IT įmonėms ir sukaupęs sėkmingą tarptautinę verslo plėtros patirtį Europos, Amerikos ir Afrikos rinkose, o bendrovės operacijų direktorės pareigas užims iki šiol penkioms „Metasite“ projektų komandoms vadovavusi Jurga Rozgaitė-Ratner.

Kiek anksčiau prie „Metasite“ komandos prisijungė technologijų vadovas Giedrius Vėgelė, anksčiau dirbęs „Barclays“, „Telia“ ir „Rocket Software“, taip pat patirtį technologijų įmonėse kaupusi personalo vadovė Indrė Gabnienė.

Iki šiol „Metasite“ Lietuvoje vadovavusios akcininkės Mantė Januškevičienė ir Indrė Chomentauskienė dirbs bendrovės valdyboje. Valdybos pirmininku lieka Aldas Kirvaitis, nuo 2018 metų vadovaujantis „Metasite“ Didžiojoje Britanijoje.

Startuoliai priversti stabdyti investicijas, didžiųjų kompanijų poreikiai auga

„Metasite“ valdybos pirmininkas A. Kirvaitis sako, kad ateinančiais metais augimo bendrovei leidžia tikėtis rinkoje ryškėjanti tendencija, kad didieji finansų sektoriaus klientai, skirtingai nei „fintech“ startuoliai, investicijų į savo IT sektorių nemažins.

Veiklos pradžioje daugiausia dirbusi su Baltijos šalių bankais, draudimo ir telekomunikacijų bendrovėmis, pastarąjį dešimtmetį „Metasite“ sėkmingai persiorientavo kurti specializuotus skaitmeninius sprendimus Londone, Ciuriche, Ženevoje, Niujorke įsikūrusiems finansų gigantams.

„Apie 70 proc. savo pajamų uždirbame iš stambiųjų globalaus finansų sektoriaus klientų, likusius 30 proc. – iš „fintech“ sektoriaus. Pastarąjį pusmetį pastebime, kad „fintech“ ir „regtech“ startuoliai gerokai atsargiau planuoja investicijas, kai kuriuos projektus atideda ateičiai, net mažina darbuotojų skaičių. Tai labiausiai lemia pastebimai pasunkėjęs naujų kapitalo injekcijų pritraukimas iš rizikos kapitalo fondų. Tuo tarpu stambiųjų globalaus finansų sektoriaus klientų poreikiai šiemet ir toliau augo. Mums ši tendencija yra labai palanki ir leidžia planuoti augimą 2023 metais“, – kalba  A. Kirvaitis.

Pasak jo, sulėtėjus investicijoms į „fintech“ startuolius, keičiasi situacija ir su IT srities talentais. Geriausi programuotojai, IT analitikai, testuotojai pirmenybę ima teikti ne startuoliams, o finansiškai pajėgioms finansų institucijoms arba globalius institucinius klientus aptarnaujančioms skaitmeninių sprendimų kūrimo bendrovėms, tokioms kaip „Metasite“.

Kompensuos vidinių IT specialistų trūkumą

Pasak „Metasite“ direktoriaus A. Norkūno, bankai ar draudimo bendrovės greičiau mažins išlaidas kitose srityse, bet išlaikys ar net augins investicijas į sistemų modernizavimą ir vidinės infrastruktūros migravimą į „debesį“. Tai patvirtina ir naujausi „Forrester“ analitikų skelbti duomenys.

„Daugelis globalių finansų rinkos žaidėjų, gyvendami krizės lūkesčiais, pristabdė vidinių IT komandų plėtrą, tačiau pradėtų daugiamečių skaitmeninės transformacijos projektų neatšaukė ir sieks juos įgyvendinti laiku. Vidinių IT specialistų trūkumą globalieji finansų sektoriaus gigantai sprendžia daugiau darbų deleguodami išoriniams sistemų programavimo ir skaitmeninių produktų kūrimo paslaugų teikėjams, galintiems pasiūlyti tinkamus įgūdžius, patirtį bei lankstumą. Vertindami rinkos tendencijas, matome galimybę toliau aktyviai plėsti „Metasite“ darbą su stambiaisiais globalaus finansų sektoriaus žaidėjais“, – kalba A. Norkūnas.

1997 metais įkurta „Metasite“ teikia skaitmeninių produktų kūrimo ir specializuotų IT sistemų modernizavimo paslaugas bankams, mokėjimo įstaigoms, draudimo bendrovėms, investicijų valdytojams ir kitoms finansų sektoriaus įmonėms Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir kitose šalyse. Tarp bendrovės klientų – „Man Group“, „Willis Towers Watson“, „Nasdaq“, „Vontobel Asset Management“, „Equiniti“, „British Land“, „Solum Financial“. Bendra „Metasite“ aptarnaujamų įmonių rinkos kapitalizacija 2022 m. rugsėjo mėn. siekė 77 mlrd. JAV dolerių, bendrovės klientų valdomi aktyvai viršijo 820 mlrd. JAV dolerių.

Pranešimą paskelbė: Daiva Selickaitė, Agentūra 1323 (UAB Trylika-dvidešimt trys)
Pokyčiai „Metasite“: bendrovei Lietuvoje vadovaus Aurelijus Norkūnas, atnaujinta visa vadovų komanda